TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

nukkus nukkus 4.12.2013 15:09:00
Bazı kaynaklar kargaların genelde tek eşli olduğunu yazıyor. Küçük kargayı genellikle çift gözlüyorum. Tür sayfasında da bu konudan bahsedilmiyor.

FAKO FAKO 29.10.2016 12:51:00

8 aylikken nisanlaniyorlar, 2 yasinda da olgunlasiyorlar. Hayatlari boyunca birlikte yasarlar.

buteorufinus buteorufinus 9.04.2014 22:44:00

Genelde kuşlar çiftler halinde yaşıyorlar. Bunlardan biri de Arap Bülbülü. Çiftlerin bölgeleri çok belirgin, hatta bölgeden ziyade neredeyse bulundukları çalı veya ağaçlar bile belirgin. Gün boyu güneşli değilse, güneş alan ikinci bir yerde bulunabiliyorlar. Ocak ayında çiftler kalabalık gruplar oluşturup bir dönem beraber hareket ediyorlar. Bu dönemde her gün güneşlendikleri yerlerde çiftleri gözlemleyemiyorsunuz. Her ne kadar Küçük Karga değilse bile Gri Leş Kargaları (ve Gümüş Martılar) bulundukları yuvayı tehlikede gördükleri zaman alarm çığlıkları ile tehlikenin üzerinde dönmeye başlıyorlar. Çevredeki diğer çiftlerde onların çığlıkları üzerine toplanıyorlar. Gri Leş Kargaları fiziksel temas ile tehlikeyi uzaklaştırmaya çalışırlarken, Gümüş Martılar dışkıları ile hedefe yakın atışlar yapabiliyorlar. Yuvadan çıkmış ama uçma becerisi gösteremeyen yavrulara yaklaşanlara da aynı tepkileri veriyorlar. Çalıştığım tatil köylerinde Arap Bülbülleri, Gümüş Martılar ve Gri Leş Kargalarının bolca bulunmaları gözlem olanağı sağlamakta. Gri Leş Kargalarının saldırıları ile ilgili özel önlemler almamız gerekebiliyor. Birbirlerine yakın konumlanan bu tür çiftlerinin akrabalık bağları var mı? Bilemiyorum.

leventsahin leventsahin 9.04.2014 00:59:00

kumrulara benzetiyorum bu kuşları

duha duha 13.01.2014 22:08:00

Angıt kır kırlangıcı yeşilbaş beraber ucup beraber konmuş yada yerken cok gördüm Aslında cogu kuş tek eşli

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT